Oferta szlachetnych Serów Regionalnych Podkarpackich
Ser Górski Beskidzki (dojrzewał minimum 4 miesiące)
- Znany pod nazwą Piast, wyróżniony za wyjątkowe walory smakowe – Smaczne bo podkarpackie 2022r
- Ser podpuszczkowy, dojrzewający z mleka krowiego. Jego receptura nawiązuje do szlachetnych, długo dojrzewających serów grojer.
- Ser z naturalną skórą, w 1/2 kręgach 2 – 2.5 kg; 1/4 kręga 1 – 1.5 kg; porcja 180 – 220 g
Ser Górski Beskidzki z dodatkami
- Chilli, Czomber, Pieprz, Kawa, Czarnuszka, Kozieradka, Mięta, Czosnek niedzwiedzi, Pomidor, Orzech.
- Nowe produkty i nowe smaki, np. ser z kurkami są w trakcie realizacji
- Ser z naturalną skórą, w 1/2 kręgach 2 – 2.5 kg; 1/4 kręga 1 – 1.5 kg; porcja 180 – 220 g
Ser Puławski Farmer czysty / z dodatkami / lub wędzony
- Ser podpuszczkowy, dojrzewający 6-8 tygodni, z mleka krowiego. Jego receptura nawiązuje do szlachetnych, długo dojrzewających serów: Appenzeller, Tilsiter.
- Ser z naturalną skórą, w 1/2 kręgach 2 – 2.5 kg; 1/4 kręga 1 – 1.5 kg; porcja 180 – 220 g
Ser Beskidzki Ryś Ricotta wędzona affumicata
- Ser o miękkiej konsystencji i cieniutkiej skórce z delikatnym posmakiem wędzenia. Z czystego białka serwatkowego.
- Wędzony na naturalnym drewnie. Zdobywca nagrody NAJLEPSZY SMAK PODKARPACIA 2022r nadanej przez komisję pod przewodnictwem Roberta Makłowicza.
- Porcje ca. 1 kg 1/2 350 – 400 g; 1/4 180 -220 g
Ser Ricotta Swojska
- Ser o miękkiej konsystencji. Z czystego białka serwatkowego.
- Porcje ca. 1 kg 1/2 350 – 400 g; 1/4 180 -220 g
Ser Ricotta Swojska z dodatkami
- Czarnuszka, Kozieradka, Czosnek niedzwiedzi, Pomidor
- Ser o miękkiej konsystencji. Z czystego białka serwatkowego z dodatkami
- Porcje ca. 180 -220 g
Ser Buncyk / Buncyk z dodatkami
- Świeży serek podpuszczkowy wytwarzany podobnie jak tradycyjny bunc, ale w naszym wypadku z mleka krowiego i po lekkich modyfikacjach przepisu.
- Z dodatkami Czarnuszki, Czosnku niedzwiedziego, Pomidora, Chilli, Kozieradki, Czumbrycy, Zioła Prowansalskie, Lubczyk, Kurki, Orzech, Ogórek kiszony
- W planie Oliwki i Żurawina
- Porcje ca. 180 -220 g
Ser Wędzony Buncyk
- Malutkie krążki wędzonego młodego sera podpuszczkowego w smaku delikatnie zbliżonym do znanego wszystkim oscypka.
- Porcje ca. 180 -220 g
Masło Swojskie tradycyjne
- Wyjątkowe w smaku, całkowicie swojskie masło. Robimy je ze słodkiej pasteryzowanej śmietany dzięku czemu zdecydowanie dłużej zachowuje świeżość.
- Porcje 180 g
Masło Swojskie z czosnkiem niedźwiedzim
- Dokładnie to samo masło co w opisie wyżej jednak z dodatkiem czosnku niedźwiedziego
- Porcje 180 g
Maślanka Probiotyczna Rahmus Prawdziwa z maślanicy
- Tego produktu opisywać wiele nie trzeba. Idealna na koktajle, dodawana przy pieczeniu chleba lub po prostu do wypicia na zimno (najlepiej z ziemniaczkami z koperkiem).
- Porcje 525 g
MAŚLANKA Probiotyczna Rahmus Rumbus malinowa
- Wyjątkowo orzeźwiający smak to cecha charakterystyczna naszej Probiotycznej maślanki naturalnej. Naturalnie wspiera układ odpornościowy i mikroflorę jelit, dzięki szczepom bakterii osłonowych o smaku malinowym
- Porcje 525 g
Maślanka Probiotyczna Rahmus Fragria truskawkowa
- Wyjątkowo orzeźwiający smak to cecha charakterystyczna naszej Probiotycznej maślanki naturalnej. Naturalnie wspiera układ odpornościowy i mikroflorę jelit, dzięki szczepom bakterii osłonowych o smaku truskawkowym
- Porcje 525 g
Serwatka Hipokrates słodka serwatka
- Serum dla ogólnego wzmocnienia zdrowia
- Porcje 525 g
Talary Beskidzkie wędzone (Oscypek)
- Malutkie talarki wędzonego młodego sera podpuszczkowego w smaku delikatnie zbliżonym do znanego wszystkim oscypka, ale w naszym wypadku z mleka krowiego po lekkich modyfikacjach przepisu. Idealny na Grill
- Porcje 180 – 190 g; Pakowane po 5 szt.
Promyki Beskidzkie wędzone (nitki, warkocze)
- Soczyste promyki wędzone młodego sera podpuszczkowego w smaku delikatnie zbliżonym do znanego wszystkim oscypka, ale w naszym wypadku z mleka krowiego po lekkich modyfikacjach przepisu.
- Porcje 100 g











